Uitvoering buiten het lichaam

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Buiten het lichaam betekent dat de bal uit het bereik van de speler wordt. De speler sprint zo lang mogelijk richting de bal en springt op het laatst naar voren om nog extra snelheid te genereren om bij de bal te komen. Het meest effectieve wat de speler vervolgens kan doen is met 1 hand de bal omhoog te slaan. Meestal met een vuist, kan ook met open hand (hoewel deze in sommige gevallen afgefloten kan worden wegens liften). Praktisch gezien lijkt het op een high fist, alleen gaat de speler in dit geval richting de grond in plaats van in de lucht.

Stapsgewijze uitvoering

  1. Uitgangshouding
    1. De uitgangspositie is hetzelfde als bij een normale verdedigingspass. Je weet immers nog niet wat de aanvaller gaat doen, zorg er in ieder geval er altijd voor dat de evenwichtspunt (de navel) zo laag mogelijk is).
  2. Verplaatsing
    1. Deze techniek kan in combinatie gebruikt worden met een duik richting de bal, het is echter ook mogelijk om de bal lopend te spelen.
  3. Balcontact
    1. De hand (links of rechts maakt niet uit) wordt met een vuist van de grond afgehaald door middel van een schep-beweging.
  4. Vervolgactie

De vervolgactie is hetzelfde als bij een normale verdedigingspass.